Lucas van Leyden Fonds ondersteunt beeldentuin Frans de Wit

Het werk van de Leidse kunstenaar Frans de Wit (1942-2004) zal binnenkort te zien zijn in een beeldentuin in het Ankerpark. De beeldentuin is een initiatief van Stichting ArchiScienza, in samenwerking met de weduwe van Frans de Wit en met de ondersteuning van het Lucas van Leyden Fonds.

De komst van de beeldentuin in het Ankerpark werd gisteren officieel tijdens een feestelijk moment in het stadhuis, waarbij de overeenkomst werd ondertekend door de verschillende deelnemende partijen, waaronder Gemeente Leiden. Namens het Lucas van Leyden Fonds ondertekende Mirjam Flik de overeenkomst.

De komst van de beeldentuin is een grote stap in de missie van het Lucas van Leyden Fonds: meer kunst naar de openbare ruimte van Leiden brengen. ‘Fantastisch dat we het werk van Frans de Wit kunnen eren, zo ook een bijdrage leveren aan het Singelpark in de wetenschap dat de omwonenden ook blij zijn met het initiatief,’ aldus Mirjam Flik. ‘In totaal komen er tien kunstwerken naar het Ankerpark.’

Meer nieuws over de ontwikkeling van het Ankerpark en de opening van de beeldtuin volgt snel. Houd de social media van het Lucas van Leyden Fonds in de gaten om op de hoogte te blijven!