Film op 16 oktober: 11 Friese Fonteinen

In de Friese elf steden worden, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, elf fonteinen gebouwd door evenzoveel internationale topkunstenaars: 11Fountains. Curator Anna Tilroe probeert de nauw betrokken Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor kunstwerken, maar dat blijkt nog niet eenvoudig want over smaak valt niet te twisten.

De documentaire 11 Friese Fonteinen laat zien hoe Anna Tilroe probeert om onder de Friese bevolking een draagvlak voor het kunstproject te vinden. Want kunst in de openbare ruimte is van ons allemaal, dus moeten we dan ook niet allemaal inspraak hebben?

Wij vertonen 11 Friese Fonteinen aan in het Kijkhuis de vooravond van State of the Public Art, het symposium waarop meer kunst in de openbare ruimte van Leiden ter discussie staat. Anna Tilroe is op dit evenement keynote speaker en is op 16 oktober in het Kijkhuis te gast om vragen te beantwoorden over de documentaire, over haar werk en voer de hoe, wat en waarom van kunst in de openbare ruimte.

Tickets bestellen voor deze filmvertoning? Dat kan hier.

Aanmelden voor State of the Public Art op 17 oktober? Dat kan hier.