Anna Tilroe is keynote speaker op State of the Public Art

Anna Tilroe zal op 17 oktober optreden als keynote speaker tijdens State of the Public Art. Al sinds 1982 is Tilroe actief als curator en kunstcriticus. Tilroe is vooral bekend als bedenker en samensteller van de Friese 11 fonteinen, een internationaal kunstproject voor Leeuwarden-Fryslân 2018, culturele hoofdstad van Europa. 

Op State of the Public Art zal zij haar kennis en ervaring met de aanwezigen delen. Dit symposium wordt georganiseerd door het Lucas van Leydenfonds in samenwerking met Cultuurfonds Leiden en richt zich op de rol van kunst in de openbare ruimte. 

‘Anna Tilroe vertegenwoordigt met haar werk een sterk pleidooi voor het belang van kunst in onze samenleving, zegt stadscurator Thomas Berghuis. ‘Met haar keynote zal State of the Public Art een kritisch hoogtepunt bereiken.’

State of the Public Art wordt op 17 oktober gehouden in het Fletcher Hotel, op de vijfde verdieping van het Levelgebouw in Leiden. Naast de keynote speech van Anna Tilroe zal een panelgesprek plaatsvinden en gaan de aanwezigen met elkaar in discussie over het hoe, wat, waar, wie en waarom van kunst in de openbare ruimte. Ruben Maes treedt op als moderator. 

Aanmelden voor State of the Public Art kan, indien u dit nog niet gedaan heeft, via deze link. Voor vragen over de keynote speech van Anna Tilroe, State of the Public Art en de verdere activiteiten van het Lucas van Leydenfonds kunt u contact opnemen met Sophie Jansen: sophie@cultuurfondsleiden.nl.